پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
عنوان کامل: بررسی روشهاي موجود فرآوري "كاني آلونيت" در گذشته و حال
دسته: زمین شناسی و معدن
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات پروژه: 101
________________________________________________
بخشی از مقدمه:
از قرون و اعصار گذشته بشر در پي دستيابي به امكانات و ابزارهاي توسعه تلاشهاي فراواني را در راه كشف مجهولات وتازهها انجام داده است.
بيشك فلز درعصر حاضر به عنوان زير ساخت توسعه و فناوري همواره مورد توجه بوده و كشورهاي پيشرفتة جهان با علم به اين نكته سعي فراواني را در راه كشف وتوسعة ذخاير و منابع فلزي خود انجام داده و هم اكنون نيز علاوه بر استفادة بهينه از ذخاير و منابع خود چشم به بهرهبرداري از مواد و كانيهاي غني موجود در كرات ديگر و من جمله ماه دارند.
بديهي است با توجه به بودن ذخاير و معادن قابل استحصال كشورها و همچنين استفادة نادرست در بعضي مناطق، دورنماي صنعت فلز مبهم نمايد با توجه به مطالب فوق نياز بشر به ابداع روشهاي جديد فرآوري جهت بهرهبرداري از معادن و ذخاير كم عيار و همچنين استحصال آن بخشي از كانيهايي كه از لحاظ متالوژيكي و كانهآرايي مشكلزا مي باشند ضروري به نظر ميرسد.
لذا در عصر حاضر تمام توجهات به سمت مواد و كانيهايي است كه تاكنون مورد توجه نبوده و يا به دليل مشكلات فرآوري قابل استحصال نبودهاند.
با توجه به اين مطلب فلز آلومينيوم نيز از اين قاعده مستثني نبوده و نياز بشر به توليد واستحصال آن در سالهاي آتي بسيار مورد توجه ميباشد. در حال حاضر در صنعت آلومينيم جهان مهمترين منبع براي تأمين آلومينيوم كاني بوكسيت ميباشد.
هماكنون مهمترين و بهترين گزينه براي تأمين آلومينيوم بعد از بوكسيت، آلونيت ميباشد. كانيهاي ديگري نيز جهت توليد آلومينيوم مورد توجه قرار دارند كه از آن جمله ميتوان به آنورتوزيت – نفلين- رسها و شيل اشاره كرد.
سميناري كه در حال مطالعه ميفرماييد بحث در مورد روشهاي موجود فرآوري كاني آلونيت در گذشته و حال ميباشد كه همراه با بحث در مورد رفتارهاي اختصاصي كاني آلونيت در شرايط مختلف شيميايي و حرارتي و مطالعه دقيق خواص اين كاني در محيطهاي اسيدي و قليايي ميباشد.
همچنين كاربردهاي مختلف آلونيت به غير از توليد آلومينا مانند استفاده به عنوان منعقد كننده ( كواگولان) و ( فلوگولانت) در بحث تصفيه آب (Water Treatment ) و داروسازي مورد بحث قرار گرفته است.
بحث در مورد مشكلات محيط زيستي و مشكلات موجود فرآوري اين كاني نيز از جمله مطالعات انجام گرفته در اين سمينار ميباشد.