عنوان انگلیسی مقاله: The effects of Indole Butyric Acid (IBA) on rooting of chromolaena odorata
عنوان فارسی مقاله: اثرات ايندول بوتيريک اسيد بر ريشه زايي کرومولانا ادوروتا آر.او. آنياسي. 
دسته: زیست شناسی
فرمت فایل ترجمه شده: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات فایل ترجمه شده: 9
ترجمه ی سلیس و روان مقاله آماده ی خرید می باشد.
_______________________________________
چکیده ترجمه:
اين مطالعه شامل  تحقيق اثر بستر ريشه زايي بعلاوه هورمون ايندول بوتيريک اسيد در توسعه ريشه قلمه ساقه از کرومولانا ادوروتا است. قلمه ساقه C. odorata تيمار شده با مقادير مساوي از هورمونIBA  (7/0 %)  در 1 کيلوگرم از ورميکوليت، پرليت ، خاک مخصوص کاشت، ماسه و مخلوط مساوي از تمام بسترهاي کشت پرورش داده شدند.
مجموعه با اندازه مساوي با آب و کود آلي تحت تيمار قرار گرفتند. تيمار شاهد با مخلوطي از بسترهاي ريشه زايي مختلف بدون  IBAتهيه شد. داده هاي توسعه شاخساره براي مدت 6هفته يادداشت شدند  و طول ريشه در روز برداشت اندازه گيري شد. پارامترهاي اندازه گيري شده از نظر آماري آماري با استفاده از ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و مشخص شد که طول ريشه و ساقه در سطح 0.05 در تمام بسترهاي ريشه زايي معني دار بود و بيشترين درصد توسعه به ترتيب ( 49 و 51 ٪ ) براي ريشه و ساقه بود که در بسترهاي ريشه زايي  که مقادير مساوي از هر يک از ترکيبات را داشتند (به عنوان مثال ترکيبات مخلوط شده ) مشاهده شد.  
در ميان بسترهاي کشت، سرعت جوانه زني به ترتيب 100 ، 70، 60 ، 50 و 40 درصد براي ترکيب مخلوط، ماسه، خاک مخصوص کاشت و ورميکوليت، پرليت و شاهد بود. بخش هاي مختلف ساقه بالغ آزمايش شده با هورمون IBA در نمو ريشه و ساقه آنها معني دار نبود و اگر چه ساقه هاي قلمه هاي پاييني تمايل به بلوغ سريع تر از قلمه هاي بخش بالايي داشتند. اين بنابراين بدان معني است که تکثير C. odorata توسط قلمه هاي ساقه را مي توان به طور بهينه از طريق ترکيبي از 0.7 ٪  IBA در مجموعه اي از بسترهاي مختلف ريشه زايي به دست آورد.
واژه هاي کليدي: کرومولانا ادوروتا، ايندول بوتيريک اسيد، تشکيل ريشه،  بسترهاي ريشه زايي.