پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
عنوان کامل: الکترواسپینینگ(برق ریسی)
دسته:صنعت نساجی
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات پروژه: 82
______________________________________________________
بخشی از مقدمه:
الکترو اسپينينگ (برق ر يسي) و به عبارتي استفاده از نيروي برق براي ريسندگي يکي از روش‌هاي مهم و گسترده جهت توليد الياف نانوساختار مي‌باشد. در اين روش يک محلول پليمري داخل سرنگ ريخته مي‌شود و در فاصله 20 سانتي‌متري از آن، صفحه‌اي فلزي قرار مي‌گيرد؛ صفحه به زمين ثابت مي‌گردد و سرنگ روي پمپ قرار گرفته و سوزن آن به منبع تغذيه با ولتاژ بالا وصل مي‌شود، محلول با دبي پايين به سمت سر سرنگ رفته و هنگاميکه، ولتاژ بين 30-5 کيلووات اعمال مي‌شود، قطره به‌صورت جت در آمده، در طول مسير کشيده مي‌شود و پس از تبخير شدن حلال به صفحه فلزي برخورد مي‌کند و سپس به صورت الياف نانوساختار از صفحه فلزي جمع‌آوري مي‌شوند. 
الیاف نانو ساختار در تمامی علوم و زمینه ها کاربردهای فراوانی دارد مثلاالياف نانوساختار در فيلتراسيون، نانوکاتاليست‌ها و در مهندسي بافت به‌عنوان داربست برای  رشد سلول مورد استفاده قرار مي‌گيرندکه در فصل های آینده به توضیح مفصل آنها می پردازیم.
پس از توليد نانوالياف به روش معمول الکترواسپينينگ، پارامترهاي مختلف فرايندي (ولتاژ، دبي محلول و. . .) ، محيطي (دما و رطوبت محيط) و محلول (رسانايي ويسکوزيته و. . .) را بر يکنواختي و قطر آنها بررسي می شودکه هدف، ايجاد شرايطي براي توليد الياف با يکنواختي زياد و قطر کم بوده و در اين راستا اثر کشش سطحي و رسانايي الکتريکي محلول بر يکنواختي و قطر الياف به‌طور دقيق مورد مطالعه قرار می گیرد. نتايج حاکي از آن بود که رسانايي الکتريکي محلول اثر بسيار خوبي در يکنواختي الياف دارد به‌طوري‌که "مثلا اضافه کردن نمک کلريد ليتيم به محلول پلي استايرن در حلال DMF يکنواختي الياف توليدي را تا حد قابل توجهي بالا مي‌برد، در عين حال قطر الياف افزايش مي‌يابد که با توجه به يکنواختي بالا در محصول به دست آمده در عوض امکان استفاده از محلول با غلظت کمتر فراهم مي‌گردد. همچنين با کم کردن کشش سطحي تا حد مشخصي، يکنواختي محصول بالا مي‌رود". هم‌ اکنون تحقيقات وسيعي در زمينه کاربرد اين الياف در مهندسي مواد در حال انجام است.